• Naslovnica
 • Uvod
 • Pobijeni
 • Odjek u puku
 • Povijesne
  okolnosti
 • Pronađeni
  predmeti
 • Događanja
 • Izdavaštvo
 • Stručna djela
 • Zaglavlje
 •  
  Subota, 24. kolovoza 2019. |
   
  Prethodne vijesti
   
   
  Široki Brijeg, 22. kolovoza 2019. (
   
   
   
   
  Bile, 19. kolovoza 2019. (Ivana Karačić) – Obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve komunizma, nacionalsocijalizma i...
   
   
   
   
   
  Široki Brijeg, 22. srpnja 2019. (Ivana Karačić) – U izdanju Vicepostulature postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i...
   
   
   
   
  Široki Brijeg, 16. srpnja 2019. (Ivana Karačić) – Ovih dana u listu Hrvatsko slovo i na portalu Hrvatskog kulturnog vijeća...
   
   
   
   
  Široki Brijeg, 9. srpnja 2019. (Ivana Karačić) – Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65...
   
   
   
   
  Široki Brijeg, 5. srpnja 2019. (Vicepostulatura) – U ožujku ove godine nastavljeni su radovi na obnovi ratnog skloništa. Na...
   
   
   
   
   
  – Kočerin: Spomen-ploča ubijenim fratrima i vjernom puku
   
   
   
   
  PRIOPĆENJE HRVATSKOG CENTRA ZA ISTRAŽIVANJE ZLOČINA KOMUNIZMA
   
  Utorak, 01. prosinca 2009. | čitanja: 3632
  Pošalji članak e-poštom    Ispiši članak
   
   

  Zagreb, 1. prosinca 2009. (www.hakave.org) – Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma i Tomislav Stockinger apeliraju na rukovodstvo Hrvatske radio-televizije, i u sklopu ove javno-pravne institucije na urednike i voditelje emisija kao i općenito na djelatnice i djelatnike Hrvatske televizije, da ubuduće svojom savješću, stručnošću i profesionalnošću sami reagiraju na pojave komunističke propagande na Hrvatskoj radio-televiziji, da osude partizansku agitacijsku propagandu i da se založe za primjenu načela pro et contra kada su u pitanju povijesne teme vezane za Drugi svjetski rat i bivšu komunističku Jugoslaviju.
             Ovim apelom ujedno prosvjedujemo protiv najnovije komunističke propagande na Hrvatskoj televiziji koja se očituje u nastavku emitiranja ciklusa jugo-komunističkih filmova, pod krinkom ciklusa tzv. »antifašističkog filma«, unatoč našem prosvjedu, kao i povijesnim dokumentarcem koji je emitiran u petak, 27. studenoga 2009., u kojemu su svjedoci vremena, bivši skojevci i komunisti (ljevičarski ekstremisti), krivotvorili povijesnu istinu i blatili blaženog Alojzija Stepinca, te veličali terorizam! U spomenutome dokumentarcu nije bilo niti jedne jedine riječi kritike totalitarnoga komunizma kojemu su sudionici dokumentarca pripadali, provodeći u Drugom svjetskom ratu Oktobarsku revoluciju na hrvatskom teritoriju.
             U vrijeme 20. obljetnice pada komunističkog Berlinskog zida emitirati nekritički notorne komunističke filmove koji veličaju komunizam, revoluciju i Jugoslaviju, zločinca Tita i zločine, kao što se radi u Hrvatskoj, i to na javno-pravnoj televiziji koju financiraju građani Republike Hrvatske, sramotno je i nanosi ljagu razvoju demokracije, naprotiv, takove »diverzije« koče demokratski razvoj i rasvjetljavanje zločina komunizma, bacaju ljagu, ne samo na odgovorno rukovodstvo Hrvatske radio-televizije, nego i na demokraciju u Republici Hrvatskoj. Demokracija je anti-pod komunizmu i fašizmu, a veličanje komunizma, pod krinkom »antifašizma«, stoji u funkciji rušenja demokracije!
             Pozivamo hrvatsku javnost na građanski neposluh i bojkot plaćanja pretplate Hrvatskoj radio-televiziji, sve dok se program te nominalno javno-pravne ustanove ne prilagodi demokratskim standardima u Europi i dok se ne ukine protuustavna cenzura koja se ne provodi samo nad Hrvatskim centrom za istraživanje zločina komunizma!
             Pozivamo hrvatsku političku i stručnu javnost da konačno prestane varati ljude pojmovima kao što su »antifašizam«, zlorabeći taj pojam za veličanje komunizma, komunističkih zločina, bivše totalitarne Jugoslavije i zločinca Tita.

  U nastavku slijedi povijesni osvrt na sporne emisije, filmove i dokumentarce.

  Voditelj Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma,
  Goran Jurišić


  Ciklus komunističkih tzv. »antifašističkih filmova«
  U posljednjem emitiranom jugoslavenskom komunističkom filmu »Most« filmska se ekipa na kraju filma zahvaljuje Jugoslavenskoj narodnoj armiji (JNA) na suradnji. To nekritički prezentirati hrvatskom gledateljstvu znači, ili ne imati pamet, ili biti zločest i neodgovoran, u svjetlu razaranja Vukovara i etničkog čišćenja hrvatskih građana iz grada heroja 1991. od strane protunarodne i protuhrvatske tzv. »Jugoslovenske narodne armije« (JNA). Nadalje, taj film predstavlja propagandistički uradak komunističkog režima bivše Titove Jugoslavije, dakle, film nije objektivan i ne odgovara činjenicama i povijesnoj istini, te u filmu glumi srpski glumac Bata Živojinović koji se devedesetih godina priključio šovinističkoj protuhrvatskoj politici velikosrpskog beogradskog režima i vođi agresije na Hrvatsku, Slobodanu Miloševiću i njegovoj totalitarnoj partiji. Nekritički emitirati takav film znači provoditi, ne samo komunističku, nego i velikosrpsku propagandu na Hrvatskoj televiziji!
             U povijesnom dokumentarcu Hrvatske televizije od 27. studenoga 2009. na 1. programu Hrvatske televizije jedan svjedok vremena, bivši komunist, blati zagrebačkog nadbiskupa Alojzija kardinala Stepinca navođenjem kako je Stepinac njegovu razredu u klasičnoj gimnaziji tridesetih godina jedan školski sat govorio o opasnostima od komunizma, a da nije spomenuo opasnost od fašizma. Ono što taj svjedok vremena nije rekao, što je prešutio i time sugerirao da je Stepinac bio navodno pro-fašistički orijentiran jest kontekst u kojemu je Stepinac tako govorio, a taj je bio da je cijela Europa u to vrijeme kleknula pred Hitlera na Olimpijadi u Berlinu 1936. i poslije Münchenskim sporazumom 1938. o podjeli Čehoslovačke između Zapada i 3. Reicha u kojemu tada nije bilo masovne represije nad stanovništvom i narodima koje će se razviti u Drugom svjetskom ratu i Holokaustu, dok je do tada bila potvrđena masovna represija nad narodima u Sovjetskom Savezu i već su tada bila javnosti poznata masovna ubojstva milijuna ljudi pod odgovornošću komunističke partije, i zbog toga je Stepinac govorio zagrebačkim gimnazijalcima o opasnosti od komunizma, međutim, u navedenom dokumentarcu ispada da je Stepinac bio anti-komunist koji je navodno bio pro-fašistički orijentiran, a to ne odgovara povijesnoj istini. Naprotiv, jugoslavenski komunisti su tridesetih godina bili pro-fašistički orijentirani Paktom Molotov – Ribbentrop između Hitlerove Njemačke i Staljinova Sovjetskog Saveza koji je preko Kominterne kontrolirao CK KPJ i KPH. Uz to je jugo-komunistički režim ubio kardinala Stepinca, te je u tom kontekstu gnjusno uopće govoriti negativno o žrtvi komunizma, mons. dr. Alojziju Stepincu!
             Nadalje, u dokumentarcu jedan drugi svjedok vremena, isto bivši komunist i skojevac, dakle, pripadnik ekstremno-ljevičarske organizacije hvali se kako je sudjelovao u bacanju bombi na studente pred đačkim domom u Runjaninovoj ulici u Zagrebu, kod Botaničkog vrta, 4. kolovoza 1941. kada je iz zasjede ranjeno 28 ljudi. Ni riječi o žrtvama komunizma koje su u tom bombaškom napadu, koji je ništa drugo nego terorizam, stradale ni krive ni dužne!
             Podsjećamo, pozivajući se na izvor iz propagandističke jugoslavenske titoističke (marksističke) historiografije, da je antifašistička borba partizanskog pokreta pod vodstvom jugoslavenske komunističke partije u 2. svjetskom ratu služila isključivo za provođenje Oktobarske revolucije na hrvatskom tlu: CK KPH uputio je 6. prosinca 1941. organizacijama komunističke partije tzv. okružnicu br. 4 u kojoj je komunističko rukovodstvo podrobno razradilo karakter, funkciju i zadatke partizanskog oružanog pokreta: »Komunistička partija Jugoslavije kao revolucionarna partija radničke klase, od samog je početka oružane borbe išla za tim da u toku narodnooslobodilačkog rata, kao specifičnog oblika socijalističke revolucije, riješi osnovna pitanja socijalističke revolucije – pitanje vlasti i oružane sile radničke klase…« (Izvor: Fotomonografija »Hrvatska u NOB«, SUBNOR SRH, Zagreb., 1986.)
             U Hrvatskom centru za istraživanje zločina komunizma stoga smatramo da je deplasirano i sramotno veličati komunističku revoluciju pod krinkom antifašističke borbe, te pozivamo sve slobodoljubive ljude kojima je povijesna istina na srcu, a kojom ne žive u zabludi u sadašnjosti i na osnovi istine iz prošlosti mogu graditi sretnu budućnost, da se odupru diktatu nametanja kulta laži od strane određenih politički i ideološki indoktriniranih osoba koje plasmanom povijesnih laži u medijima zagađuju medijski prostor i međusobno svađaju građane.

  Za Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma,
  Goran Jurišić, prof.

  Tomislav Stockinger, dipl. iur.,
  član Hrvatskoga kulturnog vijeća i član Koordinacijskog odbora građanske inicijative »Krug za trg«

   
   
   
   
   
  Komentari na članak:
   
  Josip Pekovic (Subota, 03. srpnja 2010.)
  Kako ćedu takvi Novinari da Javnosti govre istinu kad su to od Partizana dijeca ili unuci i oni su tako naučili od svoji roditelja ili dijedova neime laža o komunisztičkoj Partiji koja je bila zločinačka organizacija to je jedno a drugo svi bivši komunisti su u Hrvatskoj na Vlasti zato nećedu na nešto govore protiv sami sebe dok su se jedni borili da stvore Državu oni su sebi osigurali PRIVILEGIJE.
   
  Josip Pekovic (Subota, 03. srpnja 2010.)
  IMA NOVA KNJIGA KOJOJ JE NASLOV DOMOVINSKI RAT I EMIGRACIJA MOŽE SA NABAVIT U NOVOJ GRADIŠKI TISKARNICA (ARCA) U OTOJ KNJIGI SE OPISUJE SVI ZLOČINI KOMUNIZMA SA DOKUMENTACIJOM I POMOĆ EMIGRACIJE ZA VRIJEME DOMOVINSKOG RATA SA DOKUMENTACIJOM I KLOKO JE EMIGRACIJA POMOGLA DOMOVINI.
   
  Josip Pekovic (Srijeda, 07. srpnja 2010.)
  To se može samo ostvariti kad se promjene skoro svi na HRT jer tamo rade samo bivši komunisti ili od komunista dijeca ili unuci i takvi još uvijek drže do komunizma i ako je komunizam napravio najveće zločina na prostorima BALKANA sa njiovim Partizanima i TITOM oti zločinci se šetaju slobodni po Hrvatskoj i još dobivaju ODLIČJA može se samo reći svaki narod ima VODSTVO koje ga je zaslužio ote riječi je izgovorio prije 2000 Godina Rimski Car CEZAR a to je sigoro tako u Hrvatskoj.
   
   
  Napišite komentar:
   
  Vaše ime:
  (obavezno)
  Vaša e-adresa:
  (obavezno)
  Komentar:
  Unesite riječ "POTVRDA" za verifikaciju:
   
   
   
  Google Translate
  Google-Translate-English Google-Translate-Deutsch Google-Translate-Italiano Google-Translate-Espanyol Google-Translate-Francais Google-Translate-Polski
   
  Powered by
   
  Vezane vijesti
   
   
   
   
  Subota, 07. ožujka 2009. | čitanja: 2242
   
   
   
  Subota, 14. ožujka 2009. | čitanja: 5948
   
   
   
  Subota, 25. travnja 2009. | čitanja: 3914
   
   
   
  Subota, 23. svibnja 2009. | čitanja: 2759
   
   
   
  Subota, 23. svibnja 2009. | čitanja: 2579
   
   
   
  Ponedjeljak, 22. lipnja 2009. | čitanja: 2256
   
   
   
  Nedjelja, 03. siječnja 2010. | čitanja: 2179
   
   
   
  Utorak, 01. prosinca 2009. | čitanja: 3632
   
   
   
  Utorak, 08. prosinca 2009. | čitanja: 2296
   
   
   
   
   
   
  Najave
   
   
  14/09/2019. | 10.30
  Mjesto: Zrin